Založ si blog

My sami to povieme, povedal Miki

Miki, Miki, vbehol do kancelárie predsedu Kamil, potenciálny budúci poslanec (aj podľa posledného prieskumu MVK, podľa ktorého by mala mať SDKÚ-DS práve 22 poslancov). Potenciálny poslanec aj preto, lebo ako málokto vedel aj také veci, ku ktorým sa nerád vyjadroval aj sám Miki, a to už museli byť veci brizantné, lebo Miki, podobne ako Robo, sa nebojí nikoho a ničoho. Teda okrem nízkych preferencií, ale tých sa bojí aj Barack Hussein, takže raz za čas môžu byť aj Robo aj Miki v celkom slušnej spoločnosti, ktorá sa im inak dosť vyhýba. Preferencií sa neboja iba tam, kde sú nielen štatistiky, ale aj volebné lístky sfalšované, teda v exotických krajinách, že áno? A čo sú oproti preferenciám také efemérne veci ako financovanie z daňových rajov, no nie?
No čo, Kamilko môj, postavil sa Miki na štokerlík, ktorý mal pod stolom od čias spoločného fotografovania na bilbordy s Petrom Šťastným – lebo už dávno zistil, že jeho slová nadobúdajú na váhe, ak sa kritizovaný podriadený díva na šéfa zdola. To bol aj jeden z dôvodov, prečo si Palo Frešo u Mikiho sadal do kresla ihneď po pozdrave – vedel, že Miki mu rád odpustí takúto drobnú nezdvorilosť.
V Starom meste to po-po-pokašlali, zajakával sa Kamil, lebo chcel čo najskôr upozorniť šéfa na prúser pri primárkach, a ak sa to dozvedia novinári, sme v ke-keli už úplne, teraz, tak krátko pred voľbami, snažil sa Kamil domyslieť dôsledky falšovania primárok práve v takom okrsku, kde je aj Miki, aj Palo, aj Ivan,aj Lucia, aj Magdaléna. Ak sa to dozvie Robo, sme už úplne hotoví, skoro vzlykal Kamil, ktorému prišlo ľúto, že práve teraz, keď sa dostal tak vysoko na kandidátke a blízko ku parlamentným laviciam a všetkému, čo je s tým spojené, imunitu poslanca nevynímajúc, sa jeho niekoľkoročný sen začal rúcať.
Máme k tomu tlačovku, už o pol hodinu, šokoval Kamila Miki, zachovávajúc si pokrový fejs, hoci drobný úškrn na jeho maličkej tvári by si Kamil všimol, keby bol pozornejší.
Už sa to prevalilo?, nechápal Kamil.
Nie, my sami to povieme, povedal Miki a stále čakal, že Kamilovi to zapne.
Nechápem, povedal Kamil a zbožne čakal, čo na to šéf, lebo toto bola hra, ktorej zmysel mu unikal.
Palo Frešo sa vzdáva kandidatúry, povedal Miki, a pokračoval v tréningu na tlačovku – doručil nám list, v ktorom sa vzdáva svojej účasti na kandidátnej listine pre parlamentné voľby v roku 2010. Dôvodom, pre ktorý tak urobil, čítal Miki z podkladov, je vyvodenie zodpovednosti za falšovanie v straníckych primárnych voľbách v miestnom zväze Staré Mesto, kde je Palo Frešo predsedom. Kontrola preukázala, že vo voľbách sa mali zúčastniť aj dvaja členovia, ktorí neboli vôbec prítomní. Výsledky volieb za Staré Mesto preto strana úplne zrušila.
Hmm, zaváhal na chvíľu Kamil, či nebol ten trest predsa len príliš tvrdý, ale radšej nič nepovedal.
Samozrejme, Palo s tým nemá nič spoločné, začal Miki obhajovať svojho župana, keďže sa nedočkal u Kamila ani len záblesku politického intelektu, ale o tom, že niekoľkí členovia staromestského zväzu sa dohodli na zástupnom hlasovaní, lebo išli lyžovať, nevedel…
Napokon, ako by aj mohol, usmial sa Miki v duchu, lebo ako správny predseda vedel (zorganizovať) aj také veci, o ktorých sa bál uvažovať dokonca aj Kamil.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1764x
Priemerná čítanosť článkov: 1764x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy